BOEK NU!

Mike de Wit

Email: booking@spotlightproductions.eu
Telefoon: 0031 (0)6 55 29 81 84

Milesrocks!

MICHAEL VAREKAMP & ELINE GEMERTS

MILESROCKS!

MILES DAVIS MEETS JIMI HENDRIX

MILESROCKS! combineert de echoes van Miles Davis’ intieme trompet met de explosieve blues en rock van Jimi Hendrix. Een remake van de plaat die nooit gemaakt werd.

Het is eind jaren zestig als Miles Davis een stormachtig huwelijk beleeft met de Madonna van het hippietijdperk, Betty Davis. Ze brengt Miles in aanraking met de nieuwste mode, life-style en vooral muziek: De meeslepende blues rock van gitaarwonder Jimi Hendrix. Ze worden gezworen vrienden en het charismatische tweetal besluit om samen een plaat te maken. Precies op dat moment gaat Hendrix dood als een van de eerste leden van de even trieste als beruchte ’27- Club’. Daarna dendert Miles met donderend geraas het hippie tijdperk in om het muzikale landschap van die tijd voorgoed te veranderen.

Trompettist Michael Varekamp bestormde twee jaar geleden de podia met zijn voorstelling Miles! en tourde door heel Europa met Miles’ stersolist uit de seventies, Sonny Fortune. Met MILESROCKS!! zoomt Varekamp in op de turbulente en revolutionaire rockperiode periode van de ‘Picasso of Jazz’. Vocaliste en Spoken Word artist Eline Gemerts kruipt in de huid van Betty Davis, zijn uitdagende tegenspeelster met onuitwisbare invloed op de muziekgeschiedenis!

Michael Varekamp, Trompet & Effects
Eline Gemerts, Vocals & Spoken Word
Jerome Hol, Gitaar
Wiboud Burkens, Toetsen
Harry Emmery, Basgitaar
Erik Kooger, Drums

A Tribute To Miles with Sonny Fortune… Michael Varekamp has a Astonishing sound and beautiful phrasing…’ –
Le Monde, Paris

Haar prachtige verschijning met oversized zonnebril en dito kapsel…..Gemerts stal de toegift met de timing en frasering van Miles…
-Leeuwarder Courant