BOEK NU!

Mike de Wit

Email: booking@spotlightproductions.eu
Telefoon: 0031 (0)6 55 29 81 84

Bas van Lier

Bas van Lier heeft soulpower. Zijn spel dampt van energie, groove en speelplezier. Jazz klinkt bij hem urgent en actueel.

De in 1971 geboren Bas van Lier laat zich als een van de weinige pianisten van dit moment inspireren door heavy souljazzcats als Les McCann en Ramsey Lewis. Gecombineerd met zijn liefde voor hedendaagse R&B en zijn kennis van traditionele helden levert dat een uniek geluid op: krachtig, bluesy en subtiel tegelijk. Hij valt op door zijn pakkende melodieën en ritmische aanstekelijkheid, waardoor hij niet alleen in de smaak valt bij jazzkenners maar ook bij een jong publiek.

Daarnaast vervult de pianist een belangrijke rol in de jazzscene als organisator. zo organiseerde hij onder meer de wekelijkse concertreeks in het Amsterdamse comedycafé Toomler – bekend van Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal. Cabaretier Hans Teeuwen maakte zijn debuut als jazz-zanger op Van Liers plaat One for my baby. In 2006 verscheen de lovend ontvangen cd How does it feel, met prikkelende jazzinterpretaties van moderne R&B-nummers en eigen werk.

Momenteel heeft Bas van Lier meerdere projecten lopen waaronder BL3NDER, de Band die hij oprichtte met rapper DEF P van de Osdorp Posse. Van Lier schrijft hier alle muziek voor, en hun 2de album “Gekkenhuis” is uitgebracht in augustus 2012. Ook hebben DEF P en Bas van Lier samen de theater voorstelling PIMP geschreven met in de hoofdrollen Cas Jansen, Nadja Hüpscher en Kenneth Herdigein. De produktie speelde door heel Nederland in de theaters.

Per november 2012 speelt een film van en met van Lier, samen met Jules Deelder in de bioscopen. Getiteld “de Deeldeliers”. Ook toerden ze daarmee langs alle grote theaters en clubs en gaan ze dit najaar weer het theater in.

Bas van Lier groeide op in Groningen, waar hij als tiener al wekelijkse concerten verzorgde. In 1998 studeerde Van Lier af aan het Conservatorium van Groningen, waarna hij naar Amsterdam verhuisde. Sindsdien speelde hij met veel nationale en internationale grootheden uit de muziek en theater wereld.