BOEK NU!

Mike de Wit

Email: booking@spotlightproductions.eu
Telefoon: 0031 (0)6 55 29 81 84

Bas van Lier + Fuse

In deze “klasieke” setting (piano met strijkkwartet) laten zij horen dat een piano in combinatie met een strijkkwartet ook “groovy & funky”, hard, maar ook fluisterzacht kan zijn, en af en toe het de klassieke kant op. Deze bezetting is natuurlijk in de klassieke muziek zeer gebruikelijk, maar in de jazz komt deze nog weinig voor en is dus daarom uniek. De muziek bestaat uit eigen werk van Bas van Lier, en is ook door hem gearrangeerd . De muziek bevat invloeden van jazz,pop, klasiek ,funky enz. Dit bijzondere concert had de premiere in het Concertgebouw in Amsterdam op 2 juni 2013,en nu uit op cd op het spotlight record label.

Bio Bas van Lier:
Bas van Lier heeft soulpower. Zijn spel dampt van energie, groove en speelplezier. Jazz klinkt bij hem urgent en actueel. De in 1971 geboren Bas van Lier laat zich als een van de weinige pianisten van dit moment inspireren door heavy souljazzcats als Les McCann en Ramsey Lewis. Gecombineerd met zijn liefde voor hedendaagse R&B en zijn kennis van traditionele helden levert dat een uniek geluid op: krachtig, bluesy en subtiel tegelijk. Hij valt op door zijn pakkende melodieën en ritmische aanstekelijkheid, waardoor hij niet alleen in de smaak valt bij jazzkenners maar ook bij een jong publiek. Bas van Lier balanceert altijd op de grenzen van de jazz muziek. En gaat de samenwerking aan met kunstenaars van verschillende muziekstylen. Zo richte hij de band BL3NDER op met rapper DEF P van Osdorp posse. Bas toert momenteel langs alle grote theaters, poppodia, bioscopen en festivals met de dichter Jules Deelder, met de band de Deeldeliers. Ook speelde hij met oa. Hans en Candy Dulfer,Hans Teeuwen, Benjamin Herman en nog vele anderen en stond hij op vele grote podia van ons land en in het buitenland.

Bio Fuse
Fusion string ensemble Fuse is een strijkerscollectief van klassiek- en jazzmuzikanten die de grenzen van hun genres ver overschrijden. Fuse organiseert ConFuse, een eigenwijze concertserie en creatieve speeltuin voor het ensemble. Fuse heeft in diverse samenstellingen op grote Nederlandse podia en festivals gespeeld, zoals Parkpop, Paradiso, De Uitmarkt en The Hague Jazz. Ze speelden o.a. met Wouter Hamel, Moke, Benjamin Herman, Live, Marco Borsato, Schradinova, De Vliegende Panters, New Cool Collective en de Gebroeders Fretz. Bovendien is Fuse te horen op diverse film-en televisieproducties waaronder de soundtrack voor ‘Gooische Vrouwen’.

Bas van Lier + Fuse
Bas van Lier, piano 
Julia Philippens, viool
Emma van der Schalie, viool
Sofie van der Schalie, altviool
Mascha van Nieuwkerk, cello